Welkom bij D&W, waar we op een missie zijn om de toekomst van voedselproductie opnieuw vorm te geven. We zijn opgericht met een visie op een duurzamere, toegankelijkere en innovatievere voedingsmiddelenindustrie. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van baanbrekende proces applicaties en het vervaardigen van geavanceerde proces apparatuur voor de verwerking van vloeibare voedingsmiddelen.

D&W streeft naar een wereld waarin iedereen toegang heeft tot eerlijk, duurzaam geproduceerd en veilig voedsel. Met onze slim ontworpen procesapparatuur versnellen we voedselinnovatie en verbeteren we de productie. Onze producten, die zijn ontwikkeld in samenwerking met klanten en onze Greengineers, zijn flexibel configureerbaar, integraal hygiënisch ontworpen en gebouwd voor maximale impact. Samen streven we ernaar om de toekomst van voedsel te veranderen en de toegankelijkheid en duurzaamheid ervan voor toekomstige generaties te garanderen.

Doelgericht innoveren

Onze reis begon met het streven om een verschil te maken. Bij D&W geloven we dat iedereen toegang verdient tot veilig, duurzaam geproduceerd en eerlijk voedsel. Deze overtuiging voedt onze passie voor duurzame innovatie, die ons drijft om slimme en flexibele proces applicaties te ontwerpen die vloeibare voedingsproducten naar nieuwe hoogten tillen.

Integrated Excellence

Wat ons onderscheidt is onze geïntegreerde aanpak. Onder één dak zitten onze ‘greengineers’ die technische genialiteit combineren met productie-inzichten. Deze fusie van expertise stelt ons in staat om productiekennis naadloos te integreren in het engineeringproces. Prototyping in een vroeg stadium en praktische testen zorgen voor risicobeperking en conceptverfijning, waardoor oplossingen worden geleverd die efficiëntie en effectiviteit belichamen.

Jouw visie versterken

We zijn niet alleen werkers, wij zijn samenwerkers. D&W werkt met een klantgerichte instelling en beschouwt jouw business case als de hoeksteen van onze samenwerking. Tijdens de uitvoering van het project worden we een verlengstuk van jouw bedrijf en stemmen we onze oplossingen af op jouw beperkingen en ambities. Jouw succes is ons succes en we zijn toegewijd aan het realiseren van jouw visie.

Sluit je aan bij D&W en creëer de toekomst van voedsel, innovatie per innovatie. Samen bouwen we aan een wereld waarin elke druppel telt en waarin voedselproductie voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en impact.

Onze historie

D&W Process Technology B.V. is een bedrijf opgericht in 2000 door Leon van de Donk en Henry Wijdeven. Leon, met ruime ervaring in diervoeder- en voedingsmiddelen gerelateerde bedrijven zoals CHV Veghel, Friesland Campina Rijkevoort en APV in Houten, besloot voor zichzelf te beginnen nadat APV zijn Nederlandse projectorganisatie naar Denemarken had verplaatst.

Vanaf het begin specialiseerde het bedrijf zich in het ontwerpen en leveren van op maat gemaakte roestvrijstalen proceslijnen voor de voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische industrie. De focus verschoof geleidelijk verder naar lijnen voor voedselverwerking, de industrie die het best aansloot bij Leons achtergrond en expertise.

In 2013 kwam Leon’s zoon, Sjoerd van de Donk, bij het bedrijf, wat de overgang naar de tweede generatie markeerde. Samen zetten ze hun zinnen op samenwerking met innovatiegedreven voedselproductiebedrijven. Ze ontwikkelden een efficiënt projectproces dat de ontwikkeling en opschaling van nieuwe productieprocessen of producten vergemakkelijkte.

Dit proces werd in 2020 aangevuld met de integratie van ‘basic designs’ in de kern van het engineeringproces, waardoor gestandaardiseerde oplossingen risico-arm konden worden geïmplementeerd in unieke projecten met behoud van volledig maatwerk. Deze strategieën sloten perfect aan bij de opkomende voedingsmiddelenindustrieën, zoals bio-circulariteit, insectenverwerking en proteïnetransitie.

Vandaag de dag bouwt D&W voort op haar rijke geschiedenis en expertise, door partnerschappen aan te gaan en baanbrekende innovaties te ontwikkelen die de toekomst van de voedingsindustrie vormgeven.

Tijdlijn

2000

Oprichting D&W door Leon van de Donk & H. Wijdeven

Na +20 jaar ervaring bij Friesland Campina en APV werd een gat geïdentificeerd tussen de slagkracht van een grote multinational en de behoefte aan flexibiliteit binnen productiesystemen van het voedselproducerende MKB

2003

Overname 100% aandeel door Leon

Leon neemt alle aandelen in D&W over van Henry en gaat op eigen voet verder. Er volgt een verdere specialisatie in vloeistof proces installaties voor de voedselverwerkende industrie. Dichtbij de roots van Leon.

2008

Oprichting en deelname HDN

Een van de grote uitdagingen in de oprichting van een nieuw en jong installatie bouwend bedrijf voor de voedselverwerkende industrie blijkt het aantonen van het significante verschil in kwaliteit tussen gespecialiseerde bedrijven en installateurs zonder specifieke marktkennis van de voedselverwerkende industrie. Om dit verschil breder en duidelijker in kaart te brengen wordt vanuit de Metaalunie mede onder initiatief van D&W stichting HDN opgericht met als doel: eenduidigheid in normen en regelgeving omtrent productie installaties binnen de voedselverwerkende industrie.

2013

Indiensttreding Sjoerd van de Donk en realisatie nieuwbouw

Na 13 jaar zelf aan het roer van D&W te hebben gestaan, wordt Leon vanaf 2013 vergezeld door zijn zoon Sjoerd. Samen kiezen ze er voor om nog meer te focussen op het bedienen van klanten binnen de voedselverwerkende industrie en met name bedrijven die zich actief bezig houden met innovatie binnen de food.

2017

Gunning bouw van ’s werelds grootste insecten productie bedrijf

Deze focus werpt zijn vruchten af. In 2017 is D&W de partij welke gezamenlijk met haar eindklant de basic engineering, detail engineering, uitvoering en inbedrijfstelling mag verzorgen voor het grootste insecten productiebedrijf van de wereld.

2020

Uitrol basic design strategie

Om bedrijven die zich bezig houden met voedsel innovatie beter te kunnen bedienen wordt er tijd en energie geïnvesteerd in het modulariseren van proces systemen. Zo blijft maatwerk gegarandeerd, maar doorloopt engineering een efficiëntere route met kleinere risico’s voor onze klanten.

2021

Eerste HDN keurmerk

De investering in HDN begint zijn vruchten af te werpen. Van de inmiddels 100 aangesloten bedrijven – zowel installateurs als productiebedrijven – is D&W de eerste die een installatie mag voorzien van een onafhankelijk keurmerk waarbij beide ontwerp als uitvoering volgens de meest actuele normen is nageleefd.

2023

Een nieuw jasje

Er breken nieuwe tijden aan. Bijna 25 jaar na de oprichting van ons bedrijf ontstond de behoefte naar meer ruimte en een andere identiteit. Met de introductie van onze nieuwe huisstijl laten we zien dat we eigenzinnig, vindingrijk en verbindend zijn. Samen met onze klanten ontwikkelen wij de meest vooruitstrevende proces installaties. En de bouw van die installaties? die wordt inmiddels gefaciliteerd door een nieuwe montagehal van ruim 300 m2 met een maximale montagehoogte van 9 meter. Klaar voor de toekomst!