Ingebruikname nieuwe bedrijfshal!

Wat stiekem links en rechts al een keer gedeeld was, is nu eindelijk klaar. Sinds 1 februari 2024 kunnen wij gebruikmaken van onze nieuwe assemblage- en testhal!

De afgelopen jaren kenmerkten zich door een steeds nauwere samenwerking met onze klanten, waarbij we gevraagd werden steeds grotere en complexere projecten aan te gaan. De mensen waren er; echter, het gebouw begon te kraken. Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen, is D&W afgelopen jaar aan de slag gegaan met de realisatie van een nieuwe test- en assemblagehal voor door haar ontwikkelde procesinstallaties.

Deze hal heeft een vloeroppervlakte van 300 m2 met een hoogte van 10 meter, waarvan circa 9 meter effectieve bouwhoogte. Om efficiënt te kunnen bouwen, is de hal voorzien van twee bovenloopkranen, waardoor onze collega’s installaties gemakkelijk kunnen opbouwen en positioneren om de werkelijke situatie op locatie exact na te bootsen. Een grote 6×4 meter roldeur zorgt ervoor dat we skid-modules kunnen produceren met de maximale afmetingen van een 40 ft high cube container van 12 meter lang en 2,7 meter hoog.

Bovendien is de volledige aflopende vloer van deze hal voorzien van een draingoot en wordt deze uitgerust met volwaardige utiliteiten voor perslucht, tap, koud en warm water om na fabricage onze installaties volledig waterzijdig te testen alvorens we deze afsturen naar onze klanten. Dit versnelt de productietijd en voorkomt onnodige druk op de projectlocatie.

Tot slot, en misschien wel de kers op de taart, wordt deze hal voorzien van diverse testapparatuur om onze klanten in een conceptuele fase te ondersteunen met diverse praktische processing testen om risico’s vroeg in het project af te kunnen vangen. We kunnen koelen, verwarmen, mengen, doseren en apparatuur van derden aankoppelen om een idee te krijgen van bepaalde prestaties. Maar ook drukvaltesten, viscositeitstesten, productintegriteitstesten of bijvoorbeeld bepaling van warmtegeleidbaarheid. Allemaal factoren die vaak onbekend zijn bij nieuwe processen, maar extreem belangrijk om inzichtelijk te hebben alvorens begonnen kan worden aan de basic design- of uitvoerende fase.

In het kort: hoe helpt deze ontwikkeling jou binnen projecten?

Tijdens concept engineering:
• Bepaling van werkelijke drukvalwaardes
• Bepaling van dynamische viscositeitswaardes
• Bepaling van warmtegeleidbaarheidswaardes en werkelijke opwarm- of afkoelcurves
• Beoordeling van productintegriteit bij verschillende productieapparaten zoals behoud van structuur.
• Beoordeling van mix-, meng- en oplossend vermogen van verschillende typen producten en verschillende typen mengsystemen.

Tijdens uitvoering:
• Skidbouw tot circa 200 m2 vloeroppervlakte
• Skidbouw tot circa 9 meter skidhoogte, volledig geassembleerd
• FAT-afname van de totale, geassembleerde productielijn
• Mogelijkheid tot watertesten en performance testen als onderdeel van de FAT-afname.

Nieuws

de laatste berichten

Onze Nieuwe Merkidentiteit is Gelanceerd!

Wat ooit begon met het bestickeren van een bedrijfsbus heeft zich nu ontwikkeld tot een geheel nieuwe merkidentiteit.

Lees verder

Ingebruikname nieuwe bedrijfshal!

Wat stiekem links en rechts al een keer gedeeld was, is nu eindelijk klaar. Sinds 1 februari 2024 kunnen wij gebruikmaken van onze nieuwe assemblage- en testhal!

Lees verder