Sauce Processing

Innovatieve sausverwerking voor verrukkelijke perfectie

Applicatie

Het verwerken van sauzen is een kunst en een wetenschap. Het gaat erom de essentie van smaken en texturen vast te leggen en tegelijkertijd de veiligheid en duurzaamheid te garanderen. D&W brengt innovatie in het verwerken van sauzen en begrijpt de vraag naar smaken die prikkelen. Door nauwkeurig te mengen, temperatuurcontrole en ingrediënten te vermengen, maken we sauzen die elke culinaire ervaring naar een hoger niveau tillen.

Concept

Bij D&W zijn we gespecialiseerd in de kunst van het verwerken van sauzen, waarbij we gebruik maken van onze kennis en passie voor bijzondere sauzen. Onze ‘greengineers’ zijn doorgewinterd in de fijne kneepjes van de sausproductie en passen de nieuwste technieken toe om uitzonderlijke smaken en texturen te creëren. We erkennen het belang van elk ingrediënt en elke techniek en zorgen ervoor dat onze processen zijn ontworpen om hun potentieel te maximaliseren.

Werkingsprincipe

Door middel van onze geavanceerde doseer systemen kunnen vloeistoffen en vaste stoffen automatisch gedoseerd worden aan een gecombineerde meng- en kookketel. In sommige gevallen wordt een kantellift gebruikt om grote vaste delen toe te voegen aan de kookketel. Onze poeder intreksystemen gebruiken we voor het inmengen van vaste poeders in vloeistof zoals gommen, suikers of zouten.

Na het toevoegen van alle ingrediënten zorgen speciaal geselecteerde roerwerken voor perfecte homogeniteit van het mengsel. Een optioneel in te schakelen dispergeerroerwerk of in-line mixer kan zorgen voor het verkleinen van ongewenste vaste delen. Na het bereiken van de gewenste homogeniteit en textuur wordt de saus verwarmd tot pasteurisatie temperatuur en aansluitend gekoeld voor continu productie. Dit gebeurt met een shell-and-tube of geschraapte wisselaar.

Van emulgeren tot nauwkeurige temperatuurregeling, onze systemen verbeteren de homogenisatie van ingrediënten, wat resulteert in een consistente en heerlijke saus. We optimaliseren het mengproces om de smaken en aroma’s te behouden, waardoor sauzen ontstaan die uitblinken in smaak en kwaliteit.

Processchema

Data

Technisch

Capaciteit
250 – 5.000 kg/hr
Deeltjesgrootte
maximaal 10 x 10 x 10 mm

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Assistentie

D&W kan je helpen in alle insect gerelateerde proces vraagstukken en ondersteund in:

  • Concept engineering om de projectkaders te bepalen
  • Basic engineering ten behoeve van het vormgeven van onder andere het P&ID
  • Detail engineering, fabricage en inbedrijfstelling van de productielijn
  • After-sales, service en onderhoud

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!