Plantaardige dranken

Uitmuntendheid in de productie van plantaardige dranken

Applicatie

De wereld verschuift naar een plantaardige toekomst en bij D&W lopen we voorop in deze revolutie. Plantaardige dranken zoals sojamelk en havermelk worden steeds populairder als zuivelalternatieven en bieden niet alleen een duurzaam milieu, maar ook een rijke bron van essentiële voedingsstoffen. D&W erkent het belang van deze dranken in moderne diëten en we zijn toegewijd aan het ontwikkelen van superieure productielijnen voor de beste plantaardige dranken.

Concept

Met een diepgaand begrip van de groeiende vraag naar plantaardige dranken, beschikt D&W over de technologieën benodigd voor de productie van plantaardige dranken. Ons team van ‘greengineers’ beschikt over uitgebreide kennis en expertise in het ontwikkelen van productielijnen die rijke, romige texturen en een consistente kwaliteit creëren. We selecteren en integreren zorgvuldig de modernste apparatuur om efficiëntie en precisie te garanderen, terwijl de integriteit van de plantaardige ingrediënten behouden blijft.

Werkingsprincipe

Een plantaardig product als haver, soja of amandelen wordt toegevoegd aan een doseerbunker. Vanuit de doseerbunker wordt dit product gemengd met water en direct gevoed aan een hoge drukpomp. Deze pomp verpompt het mengsel richting een high-shear mill. Deze unit vermaalt de grondstof tot een ultrafijne vloeistof. Eventuele vaste delen worden gescheiden van de vloeistof middels een decanter centrifuge. Of het nu gaat om sojamelk, havermelk of een ander zuivelalternatief, wij bieden flexibele oplossingen die geschikt zijn voor verschillende ingrediënten en recepten. Ons proces richt zich op het optimaliseren van smaak, textuur en voedingswaarde, zodat je plantaardige dranken kunt produceren die de verwachtingen overtreffen en bijdragen aan een duurzame, plantaardige toekomst.

Processchema

Data

Technisch

Capaciteit
1.000 – 5.000 kg/hr

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar
Proces water
100 – 2.500 ltr/hr

Assistentie

D&W kan je helpen in alle insect gerelateerde proces vraagstukken en ondersteund in:

  • Concept engineering om de projectkaders te bepalen
  • Basic engineering ten behoeve van het vormgeven van onder andere het P&ID
  • Detail engineering, fabricage en inbedrijfstelling van de productielijn
  • After-sales, service en onderhoud

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!