Meelworm Processing

Voeding benutten met meelwormverwerking

Applicatie

Terwijl de wereld worstelt met een toenemende eiwitcrisis, bieden meelwormen een formidabele oplossing. Deze larven van duistere kevers zijn proteïnekrachtpatsers en bevatten ongeveer 53% proteïne op hun totale gewicht. Hun uitzonderlijke eiwitgehalte, samen met essentiële aminozuren, maakt ze tot een waardevolle voedselbron. Aangezien de vraag naar eiwitten tegen 2050 naar verwachting met 70% zal stijgen, kan de integratie van meelwormen in ons dieet aanzienlijk bijdragen aan een duurzame eiwitproductie.

Meelworm

Meelwormen zijn eiwitkrachtpatsers en bevatten ongeveer 50-60% eiwit op basis van het droge gewicht.

Concept

D&W is toonaangevend op het gebied van duurzame meelwormverwerking en maakt gebruik van zijn expertise en toewijding aan duurzame eiwitoplossingen. Ons team van ‘greengineers’ beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in het ontwerpen van efficiënte, veilige en milieuvriendelijke verwerkingsoplossingen. We begrijpen de cruciale rol die meelwormen spelen bij het aanpakken van de proteïne-uitdaging en zetten ons in voor het creëren van innovatieve verwerkingsmethoden om hun potentieel effectief te benutten.

Werkingsprincipe

Bij D&W hebben we geavanceerde systemen ontwikkeld die op maat zijn gemaakt voor de verwerking van meelwormen. Vaak begint dit met een blancheerstap. Larven worden hier verhit om enzymatische activiteit te stoppen. Na het blancheren wordt het water gescheiden van de larf en wordt deze vermalen. Na het vermalen kunnen middels hoogwaardige mengsystemen de eiwitten losgemaakt worden van de waterfractie. Door middel van een separatiestap kunnen deze eiwitten vervolgens gewonnen worden uit het product. Onze geavanceerde systemen zorgen voor een efficiënte en hygiënische extractie van hoogwaardige eiwitten uit meelwormlarven. Onze aanpak draagt bij aan een toekomst waarin duurzame eiwitopties overvloedig en toegankelijk zijn, in lijn met wereldwijde doelstellingen voor voedselzekerheid en ecologische duurzaamheid.

Processchema

Data

Technisch

Capaciteit
250 – 2.500 kg/hr

Consumptie

Vermogen
0.5 – 10 kW afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar
Proces water
100 – 1.000 ltr/hr

Assistentie

D&W kan je helpen in alle insect gerelateerde proces vraagstukken en ondersteund in:

  • Concept engineering om de projectkaders te bepalen
  • Basic engineering ten behoeve van het vormgeven van onder andere het P&ID
  • Detail engineering, fabricage en inbedrijfstelling van de productielijn
  • After-sales, service en onderhoud

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!