Black Soldier Fly Processing

Volledig geautomatiseerde systemen voor hoogwaardige eiwitten en lipiden

Applicatie

Insecten, met name zwarte soldaatvliegen, bieden een opmerkelijke oplossing voor het proteïnetekort in de wereld. Deze insecten hebben een eiwitgehalte tot wel 40% in hun larven, vergelijkbaar met conventionele eiwitbronnen. Indrukwekkend genoeg kunnen ze organisch afval 25 keer efficiënter omzetten in proteïne dan traditioneel vee. Met een wereldbevolking die tegen 2050 naar schatting 9,7 miljard zal bedragen, is het opnemen van insecteneiwit in ons dieet van cruciaal belang om op duurzame wijze aan de stijgende vraag naar eiwitten te voldoen.

Black Soldier Fly

Zijn voedingswaarde dichtheid is hoog en biedt daardoor een rijke bron van proteïne, lipiden en mineralen.

Concept

D&W is een pionier in duurzame insectenverwerking, gespecialiseerd in het maximaliseren van het potentieel van zwarte soldaatvliegen. Onze ‘greengineers’ beschikken over diepgaande kennis en praktische ervaring in het ontwerpen van efficiënte en duurzame verwerkingsoplossingen. We begrijpen de urgentie om de eiwitproductie radicaal te veranderen en zijn toegewijd aan het benutten van de voordelen van de zwarte soldaatvlieg door middel van innovatieve en milieuvriendelijke verwerkingsmethoden.

Werkingsprincipe

Bij D&W hebben we geavanceerde systemen ontwikkeld die op maat zijn gemaakt voor de verwerking van de zwarte soldaatvlieg. Bij de zogenoemde ‘wet processing method’ van de zwarte soldaatvlieg vindt er eerst een maalstap plaats waarbij larven worden vermalen tot een fijne puree. Deze puree wordt vervolgens gepasteuriseerd om enzymatische activiteit te stoppen. na pasteurisatie kan de vaste, eiwitrijke fractie gescheiden worden van de water en vet fractie. De vetfractie kan middels een clarificatiestap gepolijst worden. De waterfractie kan na een separatiestap ingedikt worden waarna de de overgebleven fractie kan worden toegevoegd aan de vaste delen. Door een combinatie van technische precisie en duurzame praktijken, transformeren we zwarte soldaatvliegen in een waardevolle eiwitbron. Deze innovatieve aanpak draagt bij aan een duurzame, eiwitrijke toekomst, in lijn met wereldwijde doelen voor voedselzekerheid en verantwoordelijkheid voor het milieu.

Processchema

Data

Technisch

Capaciteit
250 – 2.500 kg/hr

Consumptie

Vermogen
0.5 – 10 kW afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar
Proces water
100 – 1.000 ltr/hr

Assistentie

D&W kan je helpen in alle insect gerelateerde proces vraagstukken en ondersteund in:

  • Concept engineering om de projectkaders te bepalen
  • Basic engineering ten behoeve van het vormgeven van onder andere het P&ID
  • Detail engineering, fabricage en inbedrijfstelling van de productielijn
  • After-sales, service en onderhoud

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!