PowderMix System

Stofarm, directe benatting en veilig oplossen van poeders in vloeistoffen.

Beschrijving

Applicatie
Binnen een productiefabriek is het bereiken van een optimale oplossing van poeders een cruciale taak. Industrieën hebben vaak te maken met diverse poeders, variërend van poeders die gevoelig zijn voor klontervorming, zoals alginaten of verdikkingsmiddelen, tot vrij oplosbare poeders zoals suiker of zout. Het is een fundamentele uitdaging om het oplossingsproces af te stemmen op de unieke eigenschappen van het poeder. Bij D&W zijn onze mengsystemen precies voor dit doel ontworpen. Deze toepassing is cruciaal voor industrieën waar een consistente oplossing van vitaal belang is voor de kwaliteit van het eindproduct.

Concept
Bij D&W zijn onze mengsystemen gebouwd op een concept dat aanpassingsvermogen en precisie benadrukt. We erkennen dat niet alle poeders gelijk zijn; daarom zijn onze systemen ontworpen om zich aan te passen aan de specifieke eigenschappen van de poeders die worden opgelost. Voor poeders die de neiging hebben om klontjes te vormen of die een gecontroleerde dispersie vereisen, maken onze systemen gebruik van gespecialiseerde apparatuur zoals in-line dispersiepompen om een geleidelijk en grondig oplossingsproces te garanderen. Omgekeerd maken onze systemen voor vrij oplosbare poeders gebruik van venturi-eductoren, die een snelle en kosten efficiënte oplossing mogelijk maken. Deze aanpak garandeert dat elk poeder nauwkeurig wordt opgelost, in overeenstemming met het unieke oplossingsgedrag.

Werkingsprincipe
Onze systemen werken met een buffer waarin de vloeistof – ook wel drager – wordt gebufferd. middels een circulatiesysteem wordt er ofwel over een venturi eductor of een high-shear mixer gecirculeerd. Deze keuze is afhankelijk van de vloeistof – vaste stof combinatie. Beide de venturi eductor als de high-shear mixer creëren een vacuüm waardoor poeders vanaf grondniveau ergonomisch via een stortcabinet ingezogen kunnen worden. Afhankelijk van de applicatie voorzien we de tank nog van een additioneel roerelement of tank ejector. Hiermee zorgen we ervoor dat ook de oplossing in de tank homogeen blijft en er geen voorkeursstroming kan optreden. Met D&W’s mengsystemen is het bereiken van een nauwkeurige poederoplossing een standaard, waardoor industrieën aan hun specifieke productvereisten kunnen voldoen.

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke op een vast of frame gepositioneerd wordt. De basis module bestaat uit onder andere:

  • Een vloeistof buffertank
  • Een venturi eductor met funnel of;
  • Een high-shear mixer met funnel
  • Diverse kleppen

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Stortcabinet voorzien van stofafzuiging
  • Automatisch poeder aanvoer systeem
  • Automatisch vloeistof doseer systeem
  • Tank voorzien van roerelement
  • Tank voorzien van ejector

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
Afhankelijk van pompkeuze
Oploscapaciteit
1.000 – 4.000 kg/h

Consumptie

Vermogen
0.5 – 15 kW afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!