ContainFlow System

Hygiënische doseersysteem voor nauwkeurige dosering uit IBC’s, tanks en Bag-in-Box containers

Beschrijving

Applicatie
In de vloeistofverwerkende industrie is nauwkeurig doseren vanuit IBC’s (Intermediate Bulk Containers) en bag-in-box containers een belangrijke uitdaging. Het aanzuigen van product zonder onderbreking is van vitaal belang om een nauwkeurige doseercontrole te behouden. D&W’s hygiënische doseersystemen zijn ontworpen om naadloos over te gaan van de ene container naar de andere wanneer de eerste container is geleegd. Deze toepassing is van cruciaal belang in industrieën waar het behoud van productintegriteit en nauwkeurige dosering van het grootste belang zijn voor het productieproces.

Concept
Bij D&W belichamen onze doseersystemen een concept dat gericht is op ononderbroken doseercontrole. Omdat we begrijpen hoe belangrijk het is om een nauwkeurige dosering te handhaven, zijn onze systemen ontworpen met gespecialiseerde componenten die een soepele overgang van de ene container naar de andere mogelijk maken. Deze benadering zorgt voor een consistente en betrouwbare dosering tijdens het hele productieproces, waarbij de uitdagingen van lege containers worden overwonnen en eventuele onderbrekingen in de doseerworkflow worden geminimaliseerd. Onze doseersystemen zijn ontworpen om vloeistofextractie te optimaliseren en bieden betrouwbare oplossingen voor verschillende industrieën.

Werkingsprincipe
Ons ContainFlow systeem bestaat uit een vaste RVS constructie welke modulair is opgebouwd om geconfigureerd te worden voor verschillende typen emballage. Afhankelijk van het product selecteerd D&W een geschikte productpomp welke zorgt voor shear-arme transfer van het product richting de fabriek. Onze systemen worden optioneel uitgerust om middels instrumentatie en kleppen automatisch en soepel over te schakelen naar de volgende container, waardoor een continue en nauwkeurige doseercontrole wordt gegarandeerd. Deze technologie garandeert een ononderbroken productstroom en nauwkeurige dosering, waardoor de efficiëntie tijdens het doseren vanuit IBC’s en bag-in-box containers wordt vergroot. Met D&W’s doseersystemen wordt het bereiken van een consistente doseercontrole tijdens het verwisselen van containers een standaard.

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke op een vast RVS frame gepositioneerd wordt. De basis module bestaat uit onder andere:

  • Product toevoer en doseerpomp
  • Instrumentatie ten behoeve van leegmelding
  • Diverse kleppen ten behoeve van aan en afkoppelen

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Doseer instrumentatie
  • Automatische omschakel functionaliteit
  • Verwarming en/ of koeling
  • CIP integratie functionaliteit

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
Afhankelijk van klantwens
Druk
1 – 8 BarG
Nauwkeurigheid
Tot 0,5% per liter

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!