FlowMix System

Agitatie op maat voor optimale vloeistofvermenging

Beschrijving

Applicatie
Batchmengsystemen vormen het kloppend hart van vloeistofverwerking en zorgen ervoor dat vloeibare producten met een lage tot gemiddelde viscositeit perfect gemengd worden. Het bereiken van homogeniteit is van cruciaal belang voor de productkwaliteit, ongeacht de industrie. Bij D&W zijn onze batchmengsystemen ontworpen om consistente en homogene producten te leveren, die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van verschillende toepassingen. Deze toepassing is van het grootste belang voor industrieën waar productkwaliteit, uniformiteit en precisie van cruciaal belang zijn.

Concept
Bij D&W zijn onze batchmengsystemen gebaseerd op een concept dat draait om de genuanceerde kunst van het roeren. We erkennen dat elk vloeibaar product andere mengvereisten kan hebben – sommige vereisen een zachte menging zonder dispergeren, terwijl andere baat kunnen hebben bij een gecontroleerde dispergering voor een optimale consistentie. Onze systemen zijn ontworpen om aan deze variaties tegemoet te komen door diverse typen roerwerken te gebruiken. Van high-shear roerders voor dispergeren tot propeller roerders voor voorzichtig mengen, we stemmen de keuze van het roerwerk af op de specifieke eisen van elke toepassing. Deze aanpak zorgt ervoor dat elk product wordt gemengd volgens zijn unieke behoeften en levert homogeniteit zonder compromissen.

Werkingsprincipe
Ons FlowMix systeem bestaat standaard uit een RVS tank welke wordt voorzien van een of enkele roerwerken. De type en het aantal roerwerken is afhankelijk van de product applicatie. Middels handmatige of geautomatiseerde doseersystemen worden de vloeistoffen op receptuurbasis in de tank gebracht en kan er – zeer precies – per receptregel bepaald worden wat het roergedrag moet zijn om de juiste product consistentie en homogeniteit te verkrijgen. Optioneel kan ons systeem uitgerust worden met een verwarmings- of koelsysteem om het product tijdens de mengfase te verwarmen of koelen. De technologie die we gebruiken garandeert dat elk vloeibaar product met precisie wordt verwerkt, wat resulteert in een homogeen product van hoge kwaliteit dat voldoet aan de beoogde kenmerken en specificaties.

Doseer installatie

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke op een vast frame gepositioneerd wordt. De basis module bestaat uit onder andere:

  • Een RVS batchtank
  • Een of enkele roerwerken
  • Diverse instrumentatie
  • Diverse kleppen
Meng installatie voor dunne vloeistoffen

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Geïntegreerd verwarmingscircuit
  • Geïntegreerd koelcircuit
  • Geïntegreerde CIP functionaliteit

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
100 – 5.000 ltr
Maximale viscositeit
tot c.a. 5.000 cP
Temperatuur [optie]
-10 tot c.a. 85 graden

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!