CanFlow System

Nauwkeurig, veilig en hygiënisch doseren vanuit jerrycans

Beschrijving

Applicatie
In het ingewikkelde landschap van voedselverwerking zijn precisie en hygiëne van het grootste belang. Binnen de voedingsmiddelenindustrie spelen D&W’s hygiënische doseersystemen een cruciale rol bij het handhaven van de nauwkeurigheid tijdens het doseren van vloeistoffen. Van additieven en siropen tot smaakstoffen en oliën, een nauwkeurige dosering is essentieel voor de smaak en kwaliteit van de uiteindelijke voedingsmiddelen. Onze doseersystemen zijn zorgvuldig ontworpen om een nauwkeurige dosering uit jerrycans te garanderen en voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Deze toepassing is van fundamenteel belang voor voedselproducenten die streven naar consistentie en uitmuntendheid in hun producten.

Concept
Bij D&W zijn onze doseersystemen voor de voedingsmiddelenindustrie ontworpen op basis van een vooruitstrevend concept, geworteld in modulariteit en hygiëne. We erkennen dat voedselverwerking vraagt om unieke oplossingen die zich kunnen aanpassen aan veranderende recepten en productievereisten. Daarom hebben onze doseersystemen een modulair ontwerp, waardoor ze snel kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van de klant. Deze modulariteit zorgt niet alleen voor flexibiliteit in de productie, maar ook voor een strikte naleving van de hygiënenormen. De componenten en modules zijn gebaseerd op bewezen technologie, die betrouwbaarheid biedt en tegelijkertijd elk potentieel risico op verontreiniging minimaliseert.

Werkingsprincipe
Ons CanFlow doseersysteem is ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie volgens een principe waarbij precisie en hygiëne centraal staan. Een hygiënische zuiglans zorgt voor het aanzuigen van het product. De doseerpomp wordt per applicatie geselecteerd. In de doseerleiding zijn diverse instrumenten en appendages te configureren om een precieze en constante dosering te waarborgen. Het leegraken van de jerrycan detecteren we automatisch waardoor deze tijdig door een operator vervangen kan worden. Bovendien beschikt ons systeem over de juiste CIP functionaliteit om na productie zowel het leidingwerk als de zuiglans veilig en geborgd te reinigen. Met D&W’s hygiënische doseersystemen is het bereiken van een nauwkeurige vloeistofdosering in de voedingsmiddelenindustrie meer dan een noodzaak; het is een bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke als losstaande unit geleverd kan worden of als integratiemodule voor in een skid en bestaat standaard uit:

  • Lektray voor de jerrycan
  • Zuiglans
  • Doseerpomp
  • Doseerklep
Jerrycan Doseer installatie

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Can inhoudsmeting
  • CIP functionaliteit
  • Druk- of vacuumveiligheid
  • Doseer instrumentatie voor doseringen <1% nauwkeurigheid

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
Afhankelijk van applicatie
Druk
1 – 8 BarG
Nauwkeurigheid
Tot 0,1% wt/wt

Consumptie

Vermogen
0.5 – 10 kW afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!