MobiFlow System

Een mobiel doseersysteem voor diverse dun vloeibare voedingsmiddelen

Beschrijving

Applicatie
In de vloeistofverwerkende industrie is nauwkeurig doseren vanuit IBC’s (Intermediate Bulk Containers) en bag-in-box containers een belangrijke uitdaging. Het aanzuigen van product zonder onderbreking is van vitaal belang om een nauwkeurige doseercontrole te behouden. D&W’s hygiënische doseersystemen zijn ontworpen om naadloos over te gaan van de ene container naar de andere wanneer de eerste container is geleegd. Deze toepassing is van cruciaal belang in industrieën waar het behoud van productintegriteit en nauwkeurige dosering van het grootste belang zijn voor het productieproces.

Concept
Bij D&W begrijpen we hoe belangrijk het is om een nauwkeurige dosering te handhaven. Productie omgevingen staan vaak vol terwijl er behoefte is aan voldoende en een veilige doorgang. Om die reden is er niet altijd plaats voor een vaste doseeropstelling. Onze mobiele doseersystemen zijn ontworpen om – op de momenten dat het nodig is – lokaal aan een lijn geplaatst te worden en ingrediënten of additieven aan het proces te doseren. Na gebruik zijn onze systemen CIP reinigbaar en kunnen ze opgeslagen worden tot het volgende gebruik. Onze systemen zijn erop gebouwd om doseringen te optimaliseren en bieden betrouwbare oplossingen voor verschillende industrieën.

Werkingsprincipe
Ons MobiFlow systeem bestaat uit een mobiele RVS constructie welke modulair is opgebouwd om geconfigureerd te worden voor verschillende typen emballage. Afhankelijk van het product selecteert D&W een geschikte productpomp welke zorgt voor shear-arme transfer van het product richting de fabriek. Door middel van automatische kleppen en een intelligente flowmeter kunnen we doseernauwkeurigheden behalen van kleiner dan <1% van het doseervolume- of gewicht. Na productie zijn onze doseersystemen CIP te reinigen via een externe CIP installatie of middels geïntegreerde CIP functionaliteit.

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke op een vast RVS frame gepositioneerd wordt. De basis module bestaat uit onder andere:

  • Product toevoer en doseerpomp
  • Instrumentatie ten behoeve van leegmelding
  • Diverse kleppen ten behoeve van aan en afkoppelen
Een mobiel systeem voor ruimtebesparende doseer toepassingen.

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Doseer instrumentatie
  • Automatische omschakel functionaliteit
  • Verwarming en/ of koeling
  • CIP integratie functionaliteit

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
Afhankelijk van klantwens
Druk
1 – 8 BarG
Nauwkeurigheid
Tot 0,5% per liter

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!