DrumFlow System

Hygiënisch doseren van hoog viskeuze producten uit drums of vaten.

Beschrijving

Applicatie
Binnen voedingsmiddelen productiefabrieken is de uitdaging van het omgaan met zeer viskeuze producten die zijn opgeslagen in vaten of drums een veelvoorkomend scenario. Nauwkeurig doseren onder deze omstandigheden is cruciaal en dat is waar D&W’s hygiënische DrumFlow systeem in uitblinkt. Van dikke sauzen en pasta’s tot geconcentreerde smaakstoffen, het nauwkeurig doseren van dergelijke viskeuze vloeistoffen is van cruciaal belang om de gewenste smaak en kwaliteit van voedingsmiddelen te behouden. Onze doseersystemen zijn op maat gemaakt voor deze toepassing en bieden een effectieve oplossing voor het omgaan met de complexiteit van viscositeit in de voedingsmiddelenindustrie.

Concept
Bij D&W belichamen onze doseersystemen een concept dat diep geworteld is in precisie en innovatie, specifiek gericht op de uitdagingen van zeer viskeuze producten. Een pneumatisch verticaal georienteerd statief zorgt voor de mogelijkheid om een voedingsmiddelengeschikte pomp te kunnen laten zakken in een drum. Een volgplaat zorgt voor het schoonschrapen van de wanden en garandeerd een minimale hoeveelheid restproduct. Ons DrumFlow systeem is modulair op te bouwen en te voorzien van verschillende typen pompen om een passende uitvoering mogelijk te maken voor iedere productie situatie. Dankzij deze aanpak kan onze apparatuur effectief omgaan met de unieke eigenschappen van vloeistoffen met een hoge viscositeit die zijn opgeslagen in vaten of drums, waardoor een betrouwbare oplossing wordt geboden voor de voedingsmiddelenindustrie.

Werkingsprincipe
Ons systeem bestaat uit een volledig uit RVS vervaardigd verticaal statief met hieraan een doseerpomp afgemonteerd. Het selecteren van de juiste pomp voorkomt mogelijke aanzuig problematiek. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie, waardoor drums met minimale verliezen geledigd kunnen worden en er eenvoudig overschakelt kan worden van een lege drum naar een nieuwe volle drum. Een pneumatische bediening zorgt voor het automatisch laten zakken en stijgen van de pomp. Een operator is slechts nodig voor de juiste positionering van de drum onder de lediger. Met D&W’s hygiënische doseersystemen wordt betrouwbaar en gecontroleerd doseren, zelfs met viskeuze producten, een haalbare kaart.

Volgplaat

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een pneumatisch hefstatief met hieraan een vatenledigingspomp gemonteerd.

  • Verticaal pompstatief
  • Drum ledigingspomp
  • Volgplaat

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Zwenkarm voor situaties waarbij 4 drums op 1 pallet staan
  • CIP functionaliteit in combinatie met een twin-screw ledigingspomp

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
Afhankelijk van pompkeuze
Druk
1 – 4 BarG
Doseer nauwkeurigheid
tot 0,5% per kg

Consumptie

Vermogen
0.5 – 10 kW afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!