RoverCIP System

Een mobiel en veelzijdig CIP systeem voor proces installaties

Beschrijving

Applicatie
Mobiele Clean-in-Place (CIP) systemen zijn een veelzijdig en onmisbaar onderdeel van de voedselverwerkende industrie, speciaal ontworpen om reinigingsprocessen te optimaliseren. Deze systemen zijn gebouwd voor mobiliteit en bestaan meestal uit één tank, waardoor ze flexibel en aanpasbaar zijn voor verschillende reinigingstoepassingen. Of ze nu worden gebruikt voor kleinschalige activiteiten of voor gerichte reiniging in een grotere faciliteit, mobiele CIP-systemen zijn van cruciaal belang voor een optimale reinheid en hygiëne van een procesinstallatie. Bij D&W erkennen we de cruciale rol van mobiele CIP-systemen bij het handhaven van hoge hygiënenormen in de voedselverwerkende industrie.

Concept
Het centrale concept achter mobiele CIP-systemen is de slimme integratie van één tank die mobiliteit en veelzijdigheid in reinigingsprocessen garandeert. In tegenstelling tot vaste CIP-systemen, die gebruik maken van speciale tanks en strings, maximaliseren mobiele CIP-systemen de flexibiliteit door reinigingsoplossingen te consolideren in één enkele mobiele tank. Dit maakt on-demand reiniging van specifieke apparatuur binnen de productie mogelijk. Het compacte ontwerp en het gemak van mobiliteit maken deze systemen ideaal voor gerichte en ad-hoc reiniging, waardoor het algehele reinigingsproces wordt gestroomlijnd. Het concept benadrukt het belang van mobiliteit en efficiëntie bij het bereiken van optimale reinigingsresultaten.

Werkingsprincipe
Ons RoverCIP systeem bestaat uit een mobiele RVS constructie met hierop doorgaans een enkele CIP tank afgemonteerd. De CIP tank is afhankelijk van de configuratie van het systeem te voeden met bijvoorbeeld koud en warm water en optioneel met gewenste reinigingsmiddelen. Middels een CIP toevoerstreng worden de gewenste vloeistoffen met de juiste temperatuur, flow en/ of druk toegevoerd richting de te reinigen proces installatie. Afhankelijk van de configuratie kunnen deze CIP vloeistoffen retour naar de RoverCIP komen om ze te controleren op temperatuur en geleidbaarheid. Hiermee borgen we een optimale en gecontroleerde CIP reiniging. De compacte aard van deze systemen voor eenvoudig manoeuvreren binnen de productieomgeving. De voordelen van mobiele CIP-systemen onderstrepen hun nut bij het realiseren van efficiënte en flexibele reinigingsoplossingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van de voedselverwerkende industrie.

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke op een mobiel frame gepositioneerd wordt. De basis module bestaat uit onder andere:

 • Een CIP tank
 • Een CIP toevoerstreng
 • CIP toevoer instrumentatie
 • RVS Hygienic design besturingskast
Mobiele CIP

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

 • 2e CIP tank
 • Additionele aansluitingen voor warmwater of chemie
 • CIP toevoer filter
 • Additionele CIP toevoer instrumentatie
 • CIP retour streng
 • Elektrisch verwarmingselement
 • Automatisch chemie doseringsstation

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
1 – 25 m3h
Druk
1 – 8 BarG
Temperatuur
Tot c.a. 85 graden
Geleidbaarheid
Afhankelijk van chemie

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar
Schoon water
3 – 25 m3h, afhankelijk van grootte

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!