ContainerCIP System

Efficiënt en geborgd reinigen van transportcontainers

Beschrijving

Applicatie
Steeds meer voedingsmiddelen productie bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun productie– en logistieke processen verder te optimaliseren om concurrentie voor te blijven. Efficiency, effectiviteit en kwaliteit staat hier vaak centraal. Zo ook bij het reinigen van containers. Het handmatig of semiautomatisch reinigen van containers is inefficiënt en bovendien is de reinigingsprocedure niet geborgd. Naast het verlies in tijd is uw bedrijf hierdoor tevens blootgesteld aan hygiëne risico’s door microbiële besmettingen.

Concept
Het ContainerCIP systeem is een volautomatische container wasser welke containers snel, efficiënt en geborgd 100% reinigt. D&W heeft reeds jarenlange ervaring op het gebied van CIP technologie en we hebben deze kennis geïntegreerd in een slim en kosteneffectief systeem waarmee u stopt met het verspillen van tijd, stopt met het verspillen van energie, stopt met het verontreinigen van het milieu en stopt met het aanvaarden van hoge kosten per gereinigde container.

Werkingsprincipe
De reinigingsunit van D&W onttrekt water uit een waterbuffer en brengt dit in de gewenste druk– en flow middels een hogedrukpomp. Vervolgens wordt dit naar een roterende sproeikop gestuurd welke een vast reinigingspatroon doorloopt. Gedurende de reiniging kunnen diverse chemicaliën toegevoegd worden.

RVS CIP unit

Details

Basisunit
Deze unit bestaat standaard uit een reinigingskast waarin de pomp- en doseervoorziening zijn gepositioneerd. vanuit deze cabine vind tevens de besturing plaats. afhankelijk van uw eisen en wensen kan de cabine gekoppeld worden aan een:

  • Open reinigings cabine voor uitsluitend het inwendig reinigen van containers.
  • Een gesloten reinigingscabine voor het inwendig reinigen en uitwendig spoelen van containers.
RVS Container reinigings machine

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Dubbele reinigingsvoorziening voor verhoogde reinigings capaciteit
  • Warmwater voorziening
  • Container scanning & positionering
  • Extra reinigingsmiddel
  • Dekselreiniging
  • Uitgebreide datalogging en historie

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Capaciteit
4 – 6 containers per uur
Waterverbruik
40 – 120 ltr / reinigingscyclus

Consumptie

Vermogen
c.a. 3 kW afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar
Warmwater capaciteit
1,5 m3h, 50-55 graden celcius
Koudwater capaciteit
1,0 m3h

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!