ViscMix System

Homogeniteit bereiken met precisie met de meest complexe en viskeuze producten

Beschrijving

Applicatie
In de wereld van vloeistofverwerking is het homogeniseren van zeer viskeuze vloeistoffen een kunst en wetenschap op zich. Industrieën die te maken hebben met dikke vloeistoffen, soms beladen met deeltjes, hebben een gespecialiseerde aanpak nodig om homogeniteit te bereiken zonder de integriteit van het product aan te tasten. Bij D&W zijn onze geavanceerde mengsystemen precies op maat gemaakt voor dit doel. Deze toepassing is cruciaal voor industrieën waar productkwaliteit en -consistentie cruciale factoren zijn.

Concept
Bij D&W zijn onze mengsystemen gebaseerd op een concept dat een harmonieus evenwicht biedt tussen zacht mengen en de behoefte aan effectieve homogenisatie in omgevingen met een hoge viscositeit. We begrijpen dat het behoud van de integriteit van het product en een goede homogeniteit van het grootste belang zijn. Daarom maken onze systemen gebruik van speciale anker of co-axiaal roerwerken die ontworpen zijn om voldoende radiale en top-over-bottom stroming te leveren. Deze aanpak zorgt ervoor dat, zelfs in zeer viskeuze media met of zonder deeltjes, het mengen voorzichtig maar grondig gebeurt, wat resulteert in een homogeen product dat voldoet aan de meest veeleisende normen.

Werkingsprincipe
Ons ViscMix mengsysteem bestaat uit batch-tank waarvan de grootte wordt afgestemd op de gewenste productie capaciteit. De tank wordt voorzien van op maat geselecteerde roerwerken welke op juiste wijze omgaan met vermenging van het product. Dit kan door bijvoorbeeld anker, snelloper of co-axiale roerwerken. De selectie zorgt te allen tijde voor voldoende radiale en top-over-bottom stroming, waardoor de zeer viskeuze vloeistoffen grondig gemengd kunnen worden zonder hun eigenschappen aan te tasten. Optioneel is dit systeem te voorzien van een verwarmde- of gekoelde mantel waardoor dit systeem ook gebruikt kan worden als batch cooker of koeler. Of de vloeistoffen nu deeltjes bevatten of niet, onze technologie garandeert een homogeen product dat voldoet aan de specifieke eisen van elke toepassing. Met D&W’s mengsystemen is het bereiken van superieure homogeniteit in hoogviskeuze vloeistoffen geen uitdaging, maar een garantie.

Details

Basisunit
Deze unit bestaat uit een basismodule welke op een vast frame gepositioneerd wordt. De basis module bestaat uit onder andere:

  • Een RVS batchtank
  • Een of enkele roerwerken
  • Diverse instrumentatie
  • Diverse kleppen
Hoog viskeus mengsysteem

Besturing
Onze units worden standaard aangestuurd door een Siemens PLC. Deze wordt geïnstalleerd in een RVS besturings-kast op de unit. Op aanvraag kan er ook een Allen Bradley ControlLogix toegepast worden. De bediening geschiedt via een HMI paneel welke op de besturingskast is gemonteerd. Het HMI paneel visualiseert een overzichtelijk programma met een groot aantal instelbare parameters en instellingen.

Optioneel

  • Geïntegreerd verwarmingscircuit
  • Geïntegreerd koelcircuit
  • Geïntegreerde CIP functionaliteit

Opties zijn niet inbegrepen

Data

Technisch

Volume
100 – 2.000 ltr
Maximale viscositeit
tot c.a. 1.000.000 cP
Temperatuur [optie]
-10 tot 85 graden

Consumptie

Vermogen
Afhankelijk van selectie 400V – 50Hz
Persluchtdruk
6 Bar

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact met ons op!